پیش فاکتور دریافت فایل
پروپوزال طراحی معماری شعبه بانک ملی
10412
15,000 تومان
.zip
2,180 کیلوبایت
توضیحات:
پروپوزال طراحی معماری شعبه بانک ملی در منطقه 3 شهر تهران

بیان مساله
بانک ها یکی از حساس ترین و پرتکرار ترین فضاهای عمومی در شهرهای ما هستند؛ اما با وجود گستردگی روز افزون تعداد شعب، کیفیت طراحی آن ها عرصه را برای نقد فراهم می آورد. باید پذیرفت که در آینده ی نزدیک با توجه به رشد سریع بانکداری الکترونیک، مراجعه ی مردم به محیط بانک ها کاهش پیدا خواهد نمود و نیازهای آنان نیز تغییر خواهد کرد. در واقع محیط بانک ها به فضایی برای مشاوره های اقتصادی، سرمایه گذاری، بیمه، خرید و فروش سهام و اموری نظیر آن تبدیل خواهد شد. این بدان معنی است که محیط بانک باید اجتماع پذیر بوده و طراحی مناسب معماری آن بتواند زمینه ساز بروز تعاملات اجتماعی بین مخاطبان، مخاطبان با کارمندان بانک و همچنین کارمندان با یکدیگر باشد.
در نظام پولی و بانکی کشور چالش‌هایی مانند کنترل تورم ، مقررات‌گذاری، ثبات دارایی‌ها وجود دارد و کنترل تمام این مسائل باید با انطباق بانک با موازین اسلامی صورت پذیرد و این مهم یکی از دغدغه های اساسی نظام جمهوری اسلامی است. توجه به اصول بانکداری اسلامی در اجرای عملیات بانکی موجب جلب توجه بیشتر مشتریان در کشورهای اسلامی می‌گردد. پرواضح است که بین سیمای ظاهری و باطن تمامی پدیده‌های جاندار و بی‌جان هستی چون انسان، جمودات و آثار معماری ارتباطی قابل درک و منطقی وجود داشته و سیمای برون بر درون تاثیرگذار خواهد بود. چهره و نمای یک اثر نیز بازگو‌کننده شرایط درونی و عملکرد باطنی آن است و انسجام و پیوستگی بین اثر و درون آن را نمی‌توان نادیده انگاشت. این در حالی است که متاسفانه در طراحی بانک‌ها هیچگونه تفاوتی بین سیمای ظاهری بانک‌های اسلامی و مطابق با شریعت و بانک‌های غیر اسلامی دیده نمی‌شود. از طرفی در نظام بانکداری اسلامی نیز پس از پیروی از اصول شریعت، مشتریان و محور اصلی بوده و در فضای رقابتی بین بانکی، بانکهایی موفق‌ترند که بتوانند وفاداری بیشتر مشتریان را بدست آورند.

 ضرورت و اهمیت تحقیق
بانک ملی ایران شعبه دانشگاه ازجمله ساختمان های مهمی است که توسط معماران مطرح اروپایی در ایران ساخته شده و هم اکنون در قالب کاربری اولیه خود مورد بهره برداری قرار دارد. این شعبه ازجمله شعب ارزی بزرگ بانک ملی در تهران بوده و با توجه شتاب تغییرات بانکداری نوین، لزوم همگام شدن این بنا با تغییرات احساس میگردد.(رحیم نیا، 16:1393).
 در این میان توجه به ایده های معماری و معماری داخلی یورن اوتزن، معمار بنا، نیز از اهمیت ویژ های برخوردار است؛ بنابراین تلاش شده است تا بیشتر بخش های این بانک در این طراحی پوشش داده شوند( احمدزاده، 6:1393).
همچنین سیر تحول معماری بانک ها تحت تاثیر مستقیم شرایط محیطی ، اجتماعی و اقتصادی در دوران مختلف قرار داشته ، به ترتیبی که در گذشته انباشت پول و اوراق بهادار در یک محل و لزوم حفاظت در برابر سرقت ، سبب گردید که شکل فضای داخلی و خارجی و سایر عناصر تشکیل دهنده بانک ها بگونه ای خاص طراحی گردند . لیکن امروزه با پیشرفت در فن آوری های نوین امنیتی و بهره مندی از تجارت الکترونیکی فضای بانک ها به طرز محسوسی دوستانه تر شده است و با غیر حضوری شدن بسیاری از عملیات بانکی نظیر دریافت و پرداخت نقدی و پرداخت قبوض و اقساط ، حساسیت های امنیتی نیز کاهش یافته است . (بلوهر، 7:1390).


فهرست مطالب
بیان مساله
ضرورت و اهمیت تحقیق
پیشینه تحقیق
اهداف تحقیق
سوالات تحقیق
روش تحقیق
برنامه فیزیکی
معرفی سایت
منابع و مآخذ

1403/2/7 - مارکت فایل